Viser innlegg med etiketten Gratispakker. Vis alle innlegg
Viser innlegg med etiketten Gratispakker. Vis alle innlegg

11. januar 2009

Rammesamling


Nå har jeg lagt en rammesamling som dere kan bruke til digitalscrapping eller bare som bilderammer for bloggen! Her er det brukt en del brushes fra Brusheezy. Rammesamlingen funker på samme måte som rammer fra Gratispakke. Du åpner Photoshopfil hvor du finner flere ett ramme per lag. For å bruke brushes på ditt eget bilde, gjør du laget synlig, markerer den så drar rammen over med Move Tool. Nærmere forklaring finner du her, under §2 - Rammer.

Filtype: PSD
Størrelse: 1,4 MB

9. januar 2009

Slik bruker du gratispakkene

Slik lager du et nytt dokument for scrapping:
File > New...

For print: Angi størrelse i cm. Angi oppløsning i pixels / inch: 72 for middels, 150 for god og 300 for best kvalitet. Farge = RGB.


For web: Angi størrelse i pixler. Normalstørrelse for en LO vil da være ca. 450 x 450 piksler. Oppløsning skal være 72 pixels / inch. Farge = RGB.

Det nye dokumentet lagres i Photoshopformat. (Dette er slik at vi kan jobbe med lag)


1. Bakgrunn
Bakgrunner jeg lager er i størrelse 1200 x 1200 piksler. Det betyr at hvis du ønsker å bruke de til print, kommer de til å være i god kvalitet.

__Størrelsestabell:
__10 x 10 cm = full kvalitet (300 dpi)
__20 x 20 cm = god kvalitet (150 dpi)

File > Open > (bakgrunnsfila du ønsker). Velg move tool (trykk V på tastaturet), og dra bakgrunnen over til ditt nye dokument.


Bakgrunnen vil antakelig være for stort eller for lite til ditt dokument. Dette justeres slik: Sørg for at du har markert riktig lag i layer-panelet.Edit > Free Transform. Hold inne shift og dra i en av sidene av transform-boksen. Merk at hvis transformboksen ikke vises, går den utforbi vindusrammet. Forstørr vinduet slik at du ser kantene av transformboksen.


Ditt lag-panel har nå 2 lag: et låst hvit bakgrunnslag, og Layer 1 med bakgrunnen som du har dradd over.



2. Rammer
Når du åpner rammefila, ser du kun sjakkbrettmønster. Dette sjakkbrettet i Photoshop betegner gjennomsiktighet. Det vil si at du har enten ingen lag synlig, eller at de synlige lagene ikke inneholder noe som helst. Gratispakke 1 sin rammefil inneholder også grupper med lag. Du åpner / lukker grupper ved å trykke på pila på lag-ikonet. Øye-symbol viser hvilke lag som er synlige.


Hver ramme ligger på eget lag. Marker laget med rammen du ønsker å bruke, og dra den over til LO-dokumentet med move tool (tastatursnarvei V) - på samme måte som vi gjorde med bakgrunnsfila.


Rammen ligger på på eget lag i LO-dokumentet. Juster rammens størrelse etter egen ønske (slik vi gjorde med bakgrunnen: Edit > Free Transform). Når du skal ha et bilde inne i ramma, må du sørge for at rammelaget ligger over bildelaget. Du kan også prøve å bruke multiply-effekt på rammelaget - det kan gi en spennende resultat.


Marker bildelaget og bruk viskelær (tastatursnarvei E) til å viske vekk alt som ligger utenfor ramma. Nå som du har tilpasset bildet til ramma, er det viktig å flytte de sammen om du ønsker å flytte de et annet sted. Dette gjør du ved å markere begge lag samtidig (holde shift når du klikker), også dra bildet rundt med Move Tool (tastatursnarvei V).


3. Skrift
Windows: lagre / flytte fontene til font-mappa (C:\Windows\Fonts)
Mac: Åpne Fontbook, dra fontene inn i font-listen.