3. januar 2009

Photoshop Brushes

Brush er mitt favorittverktøy i Photoshop. Den har uendelige muligheter. Man kan gjøre nesten alt med en brush! For dere digitale scrappere, er det rett og slett et alt-i-ett verktøy. Stempler, rammer, kanter, flekker, struktur.. tja, alt mulig gøy egentlig.

Photoshop inneholder en del standard brushes, men du kan både lage dine egne og laste ned gratis pakker på nett. Brusheezy - Stupid Name. Cool Brushes. – har en solid samling av mange forskjellige pakker som kan lastes ned og brukes gratis. Her finner du alt fra brushes som du kan bruke som stempler, kanter, effekter eller dekor.

Så - Hvordan gjør jeg det?
Last ned en brushpakke (eller 10!), og lagre den der du selv føler for.
Åpne Photoshop, sørg for at din Brush panel er oppe (Window - Brushes)
Ved siden av paneltittel, finner du en liten pil som du klikker på. Mot slutten av lange lista finner du "Load Brushes...". Du får opp en dialog som ber deg finne brush-filen som du har lastet ned. Marker den og trykk "Load". Nå skal du kunne finne dine nye brushes i brush-panellen, nederst på lista.

Merk at når du har lastet ned en brush-pakke, er det som regel arkivert i en .zip fil. Noen zip filer pakker seg opp automatisk, mens andre må du dobbelklikke for å pakke opp. Filen som du laster inn i Photoshop skal ha en liten blå ikon der det står "brush", og har en .abr forkortelse på slutten (om du kan se det på din maskin).

Lykke til!

1 kommentar:

  1. tuuuuuuusen takk!
    dette er en blogg je gkommer til å følge, legger det til min blogg http://www.hobbyscrapping.blogspot.com

    SvarSlett